Donedávna věc, která na našich stolech nebývala běžná. V dnešní době je to ale pochoutka, kterou si kdykoliv můžeme vychutnat. A opravdu, jedná se o výjimečnou pochoutku. To dokazuje jak pěstování, tak kvalita a struktura samotného ořechu. Zapomínat však nesmíme ani na jeho lahodnou, jemnou a výjimečnou chuť.
Ať už si vybíráte z jakýchkoliv ořechů, vždy dbejte na jejich kvalitu. Nejlepší jsou čerstvé bez přidaných solí nebo pražení. Jenom ty si zachovávají spoustu výživných a pro tělo důležitých látek. Hned v další řadě bychom vždy v tomto ohledu měli myslet také na přírodu potažmo i na své zdraví, proto je lepší vybírat ořechy v BIO kvalitě. Řeknete si, že to nemůže mít na ořech přece vliv, ale má, a rozhodně velký. BIO kvalita zaručuje opravdu čisté a přírodní produkty. Navíc bere na vědomí i životní prostředí a kompletně celé pěstování, to je chráněné a díky tomu můžeme i my udělat něco pro náš společný lepší svět.
Makadamové ořechy jsou výživné, zdravé, velice lahodné, plné cenných látek a tak chutné.
Pochází například z Austrálie, Jihoafrické republiky nebo z Keni. Používají se nejenom jako potravina, ale také jako surovina do kosmetiky. Mají mnoho vitamínů, B, E, minerály, proteiny, zdravé tuky.
Ořechy si můžete vychutnat jen tak samotné. Mají totiž vytříbenou jemnou a velice lahodnou chuť. Pokud přijdou na návštěvu příbuzní, kamarádi či známí, tak je můžete servírovat na misce místo jiných oříšků. Dají se přidat i k sušenému ovoci.
Skvělá snídaně! Jsou vhodné i na snídani. Snadno je přidáte do jogurtu, k lupínkům do smoothie. Buďto celé, nadrcené nebo namleté, záleží, jak si je upravíte. Dá se s nimi kouzlit.
Dále se používají do salátů, dezertů, k ovoci, můžete z nich upéct bábovku, piškotový korpus, přidat je do krému nebo na ozdobu na buchtu. Kombinovat je s ostatními druhy, vlašskými, lískovými. Udělat si můžete i něco dobrého, co takhle zmrzlinový pohár s něčím zdravým? Opražený ananas, banán, med a ořechy? Určitě skvělá a chutná kombinace.